לרגל השקתו של עלון חודשי בחרתי לכתוב על השותפות הכלכלית במשפחה כשאני נוגעת בקשר הקרוב בין תקשורת פיננסית משפחתית, לתקשורת משפחתית בכלל
- אי שוויון בהכנסות ובפוטנציאל ההשתכרות גורם למי שמרוויח/ה יותר לרצות לשמר את היתרון הכלכלי ולמי שמרוויח/ה פחות לרצות להשוות את המצב הכלכלי.
- אי שוויון בנכסים שהגיעו ממשפחת המקור גורים למי שהגיע/ה עם יותר נכסים לרצות לשמר את היתרון הכלכלי ולמי שהגיע/ה עם פחות נכסים לרצות להשוות את המצב הכלכלי.
- רצון להמנע מתלות כלכלית בבן/בת הזוג, כעיקרון וכדרך למנוע ניצול לרעה של כח כלכלי עודף.
יסודות האמונה כי הפרדה כלכלית במשפחה חשובה ואפשרית מבוססים על הפחד שמשהו ישתבש והמשפחה תתפרק, או שיהיה בה משבר גדול של חוסר אמון. כאשר 30% מהזוגות מתגרשים, הפחד הזה איננו בלתי מבוסס. כאשר 40% מהנשאלים במחקר ענו כי הסתרה פיננסית במשפחה נחשבת בעינהם לגיטימית, הפחד הזה משקף צורך בסיסי של הגנה מפני פגיעה כלכלית עתידית.המענה לפחדים המבוססים האלה איננו בהפרדת ההתנהלות הכלכלית המאפשרת, בעת משבר, מצוקה או מבוכה, הסתרה ובגידה כלכלית . המענה הוא בחיזוק השותפות, בשיפור התקשורת על כל נושא ותקשורת הפיננסית במיוחד, במתן הערכה והוקרה, בכיבוד השונות, ביכולת לבטא תיסכול, חשש, דאגה ובקשה לשינוי ללא חשש מתגובה ביקורתית, מאשימה או מתריסה. שיח פתוח על כסף, על סדרי עדיפויות, על חשש ממחסור ועל שאיפה לשפע הוא אפשרי. אפשר להתחיל כשמבינים שכסף הוא רק משאב, אמנם מאוד חשוב, והניהול שלו דומה לניהול של כל משאב אחר שאנחנו יודעים לנהל מתוך נסיון ומתוך הבנת המטרות שלנו וכאשר זוכרים שבתוך משפחה יהיו הרבה דיעות והרבה צרכים, לעיתים מנוגדים, ובדרך כלל מוצאים יחד את הפתרון הנכון שאפשר גם לשנות במידת הצורך. כך גם אם החלטות פיננסיות – קבלו אותן יחדיו מתוך ראיית המטרות המשותפות והאישיות ומצאו את השפה ואת שביל הזהב שמתאימים לכם.